Stran odprta v novem oknu. Ko preberete vsebino, okno lahko zaprete.

Politika zasebnosti


Podatki o prodajnem mestu

Spletno mesto webinar.siq.si upravlja SIQ Ljubljana, področje izobraževanje, PC Brinje, Dunajska c. 159, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Telefon:

E-poštni naslov:

Matična številka: 5700108000

Davčna številka: SI 23509678


SIQ Ljubljana (v nadaljevanju: upravljalec) spoštuje vašo pravico do zasebnosti. Pri ponujanju storitev preko spletnega mesta SIQ webinar je upravljalec zavezan k delovanju v skladu z zakoni, predpisi in internimi akti, ki opredeljujejo varstvo, upravljanje in obdelovanje osebnih podatkov, še posebej v skladu z trenutno veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov, t.j. ZVOP-2 in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnika spletnega mesta vas želimo obvestiti o načinu zbiranja in obdelovanja vaših osebnih podatkov in vaših pravicah.


Kategorije osebnih podatkov in nameni obdelave

Spletno mesto SIQ webinar je možno uporabljati, sicer omejeno ampak brez predhodne registracije in posredovanja vaših osebnih podatkov. Ob prvem obisku spletne strani se na vaši napravi že naložijo piškotki, več o tem v spodaj, v rubriki »Katere piškotke zbiramo?«

Za polni dostop do storitev, ki jih ponuja spletno mesto SIQ webinar je potrebna registracija uporabnika in prijava z izbranim uporabniškim imenom in geslom. Za uspešno registracijo uporabnika od vas potrebujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • E-pošta
  • Telefonska številka
  • Geslo

Ob prijavi zaradi nove Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov zabeležimo tudi vaš IP naslov.

Za uspešno opravljen nakup izbrane storitve oz. webinarja od vas dodatno potrebujemo še:

  • Tip stranke (fizična/pravna oseba)
  • Delovno mesto (neobvezno)
  • Organizacija (neobvezno)
  • Naslov
  • Poštna številka
  • Pošta
  • ID št. za DDV*
  • DDV zavezanec* (da/ne)

* Obvezni osebni podatki, zahtevani v primeru, če je kupec pravna oseba.

Zgoraj navedene osebne podatke zbrane v postopku registracije uporabnika in nakupa storitve upravljalec zbira z namenom opravljanja dejavnosti SIQ webinar. Obdelava teh podatkov je nujna za izvedbo same storitve, ki jo spletno mesto ponuja.

Vaše osebne podatke bo upravljalec obdeloval z namenom vodenja evidenc o udeležencih webinarjev, morebitnega kontakta glede prijave, poteka in vsebine dogodka ter vašim zadovoljstvom z njim in obveščanja o izobraževanjih in usposabljanjih ter webinarjih, ki jih organizira SIQ Ljubljana. Z vašimi osebnimi podatki bo upravljalec upravljal do preklica privolitve.


Uporabniki zbirk osebnih podatkov

Vsi zbrani osebni podatki bodo obravnavani zaupno in uporabljeni samo za namen, za katerega so bili posredovani upravljalcu. Podatkov brez vaše predhodne privolitve upravljalec ne sme uporabljati.

Med uporabnike osebnih podatkov spadajo:

  • Administratorji spletnega mesta webinar.siq.si
  • Ponudniki storitev nadgrajevanja, servisiranja in spreminjanja spletne mesta
  • Ponudniki bančnih storitev ob prenosu sredstev potrebnih za nakup storitve

Pravice uporabnika

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko pri upravljalcu uveljavlja naslednje pravice:

  1. Nadzor nad osebnimi podatki.
  2. Dostop do lastnih osebnih podatkov.
  3. Izročitev zbiranih osebnih podatkov v strojno berljivi in splošno uporabljeni obliki.
  4. Pravica do pozabe.
  5. Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
  6. Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
  7. Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov.
  8. Pravica do pravnega sredstva in sankcije.
  9. Posameznik ne sme biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave
  10. V določenih primerih lahko posameznik od upravljalca zahteva omejitev obdelave.

Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete z zahtevo za preklic .


Pravica upravljalca

SIQ Ljubljana si kot avtor Politike zasebnosti pridržuje pravico spreminjati ta dokument glede na veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.


Piškotki


Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika.


Zakaj spletno mesto potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.


Zakaj spletno mesto uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.


Katere piškotke zbiramo?

Piškotke, ki jih uporabljamo na spletnem mestu webinar.siq.si lahko razdelimo na dve kategoriji in sicer: Lastni piškotki in zunanji piškotki. V spodnjih tablelah si lahko ogledate piškotke, ki jih zbiramo, njihove namene in čas hrambe posameznih piškotkov.


Lastni piškotki

Lastni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje ter prikazovanje spletnega mesta in za zbiranje le-teh upravljalec izrecne privolitve ne potrebuje. Omogočajo ustvarjanje in varnost seje brskanja, izbiri jezika in če želite, da si spletno mesto zapomne vaše prijavne podatke. Med lastne piškotke štejemo tudi hranjenje podatka o vaših privolitvah. Najdete jih v tabeli 1.

Tabela 1 - lastni piškotki
Ime Domena Čas hrambe Opis
FrontendSession webinar.siq.si Do konca seje ID seje
_frontendCSRF webinar.siq.si Do konca seje Cross-site Request Forgery zaščita
language webinar.siq.si 64 dni Izbira jezika
_frontendUser webinar.siq.si 180 dni Zapomni si prijavo
cookieconsent_status webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki
cookieconsent_option_session webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki seje
cookieconsent_option_usage_helper webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki nastavitev
cookieconsent_option_social webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki družbenih omrežij
cookieconsent_option_statistics webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki statistik
cookieconsent_option_ads webinar.siq.si 365 dni Strinjanje s piškotki oglaševanja

Zunanji piškotki

Zunanji piškotki se na spletnem mestu webinar.siq.si uporabljajo za namene zbiranja statistik, beleženja, kako in iz kje je uporabnik dostopal do spletne strani ter shranjevanje ID številk edinstvenih uporabnikov spletnega mesta. Najdete jih v tabeli 2. Piškotki brez predhodne privolitve na vašo napravo ne bodo naloženi. Kot ponudnika storitev zbiranja statistike uporabljamo Google Universal Analytics.

Tabela 2 - zunanji piškotki
Ime Domena Čas hrambe Opis
_ga .siq.si 2 leti Tu se shranjuje ID uporabnika. Google Analytics identificira edinstvene uporabnike s pomočjo dodeljenega ID-ja. Nastavljen je, ko posameznik prvič obišče spletno stran.
_gid .siq.si 24 ur Google Analytics - identifkacija edinstvenega uporabnika
_gat_gtag_UA_120366597_1 .siq.si 1 minuta Google Analytics - uravnavanje hitrosti zahtevkov.

Upravljanje piškotkov

S piškotki, ki jih uporabljamo na spletnem mestu webinar.siq.si, lahko upravljate skozi Nastavitve piškotkov.


Preberite si več o piškotkih na: