…nalagam…

Trajanje: 0:43:36 


Cena brez DDV:
BREZPLAČNO
Cena brez DDV:

Dr. Peter Metlikovič je bil od 1998 do 2005 direktor R&D za Evropo v Goodyear Engineered Products Europe d.o.o, Kranj. Kot član uprave in predstavnik vodstva za kakovost je razvil in vodil evropski tehnični center Goodyear EPE s preko 30 zaposlenimi za nove produkte prve vgradnje v avtomobilski industriji, vodil prenos tehnologije iz Amerike za preko $30MM investicijo. Pred tem je bil dobro leto dni sanacijski direktor v poslovni enoti Prevleke valjev v Savi Kranj, povečal prodajo 20%, fokusiral in prestrukturiral program, 80% rast na najzahtevnejšem segmentu, danes je to ena najuspešnejših enot Save, JV s podjetjem Schaffer iz Nemčije. V letih 1993-96 je z industrijsko razvojno nalogo doktoriral v ZDA na Institute of Polymer science. Leta 2006 je ustanovil lastno podjetje in od takrat kot svetovalec, coach in vodja večletnih projektov v različnih organizacijah pomaga doseči rast z manjšo porabo virov.


Zakaj voditi projekte izboljšav?

V enourni predstavitvi na e-strokovnem srečanju je dr. Peter Metlikovič, strokovni vodja usposabljanja Vodja vitkih projektov izboljšav, posredoval ključne informacije in izpostavil pomembne korake k uspešnemu vodenju projektov izboljšav …


Zakaj so projekti izboljšav tako pomembni?

Ker z boljšo organiziranostjo, z manj zaposlenimi in na manjšem prostoru dosegamo večjo produktivnost in tudi pozitivno klimo v organizaciji.

Praksa kaže, da je od vseh zaposlenih le 10 % tistih, ki so bolj zagnani in tudi preobremenjeni, 70 % je povprečno in manj motiviranih. Metoda A3 je način motiviranja sodelavcev k sistematičnemu izboljševanju. Kot pravi dr. Metlikovič, je edini način, ki deluje - »pojdi na pot, uči se, prilagajaj smer in pridi do cilja«. A3 je konkreten način, ki vodi do cilja.

Enako kot pri športu je za doseganje rezultatov in učinkovitosti pomemben tako trener (vodja), kot tudi športnik (vodja projekta). Ključen je stopenjski pristop k reševanju izzivov, kjer je potrebno določiti posamezne kratkoročne cilje, definirati aktualno stanje, da gremo lahko z malimi koraki v pravi smeri naprej do cilja.

Zakaj A3 motivira?

Po McKinseyu je najbolj motivirajoča pozornost vodje in dobri odnosi v organizaciji. Tretji najpomembnejši motivator je priložnost vodenja projektov in učenje. Šele na četrtem mestu je finančna nagrada, ki temelji na doseganju ciljev.
Zelo praktično je bil predstavljen obrazec A3. Vse predstavljeno pa je z izkušnjami iz prakse podkrepil Simon Strnad, vodja projektov izboljšav v IMP Armature.

Več informacij o usposabljanju in prijave


CYBERSECURITY

VARNOSTNE GROŽNJE, KI PRETIJO PODJETJEM

ISO 13485 MDR

EN ISO 13485:2016 - osnove sistema vodenja kakovosti za medicinske pripomočke

DPO GDPR ZVOP-2

Kaj so ključne naloge pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO) in katere organizacije ga potrebujejo

ISO/IEC 27001 SUIV

STANDARD ISO/IEC 27001 ZA UPRAVLJANJE INFORMACIJSKE VARNOSTI